vakantie in Letland

Letland: een nog onontdekte én onaangetaste vakantiebestemming

Als je binnen Europa op zoek bent naar een vakantiebestemming die nog vrij onaangetast is, dan zou je eens een vakantie in Letland kunnen overwegen. Letland is een van de kleinere landen van de Europese Unie, maar belangrijker nog, het is tevens een van de dunst bevolkte landen. De natuur krijgt in dit land dus redelijk vrij baan, iets dat zorgt voor een relatief grote ongereptheid. Evenwel heeft Letland op stedelijk en cultureel gebied heeft Letland veel te bieden. Hieronder lees je er meer over. Daarna geven we je nog tips over hoe in Letland te geraken.

vakantie in Letland

Welke Letse hoogtepunten mag je zeker niet missen?

Wie op vakantie gaat naar Letland zou de volgende bezienswaardigheden op de ‘Letse bucketlist’ kunnen noteren: 

  • De hoofdstad Riga. Vooral het historische stadscentrum spreekt hier echt tot de verbeelding.
  • Het Gauja Nationaal Park. Dit is het grootste en oudste natuurgebied met een beschermde status in Letland.
  • De Venta waterval. Dit is met meer dan tweehonderd meter de breedste waterval van heel Europa.
  • Het vlak bij de waterval gelegen Kuldiga. Dit is een dorpje dat nog goed het leven van zeker tientallen jaren geleden representeert.
  • Jurmala: de meest populaire badplaats van het land. Hier kun je genieten van de natuur in de vorm van zandstranden, maar ook fiets- en wandeltochten.

Hoe reis je het best naar Letland?

Van Nederland naar Letland met de auto betekent dat je een afstand van zo’n 1.800 kilometer zal moeten afleggen. Deze reis leidt je normaal gesproken door Duitsland, Polen en Litouwen. In twee dagen is deze afstand doorgaans goed te doen. Wat je ook kunt doen is naar het Duitse Travemünde rijden en vanuit daar de boot naar de Letse havenstad Liepaja nemen. Vliegen kan natuurlijk ook. De meest logische keuze is dan een KLM-vlucht van Amsterdam naar Riga.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *